top of page

Veelgestelde vragen

 • Is tanden bleken veilig?
  Dit is de meestgestelde vraag als het gaat om tanden bleken. Onze kliniek gebruikt uitsluitend een peroxide vrije bleekgel. Dit is een veilige bleekgel dat het tandglazuur en het tandvlees op geen enkele manier aantast. Deze bleekgel voldoet aan de veiligheidseisen zoals is opgesteld binnen de Europese regels over het bleken van tanden. Hier houdt onze kliniek zich aan. Daarom is tanden bleken bij Bleekkliniek Happy Smile 100% veilig. De bleekgel is ook zeer geschikt voor mensen met gevoelige tanden en tandvlees. De behandeling kan dan ook zonder problemen herhaald worden voor een optimaal resultaat.
 • Hoe lang blijven mijn tanden wit?
  Na een tandenbleek behandeling met peroxide vrije bleekgel ziet u gelijk het resultaat. Door de tanden te bleken brengen we de originele tandkleur naar voren. In de meeste gevallen kleurt het gebit na één behandeling al snel tot 4 tinten lichter. Dat is een mooi resultaat. Omdat het normaal is dat de tanden iets terugverkleuren, meestal niet meer dan 1-2 tinten, adviseren wij om te starten met ten minste 2 opeenvolgende behandelingen, zoals in Pakket Happy Smile 'Double'. Het effect van dit pakket zal groter zijn dan een enkele behandeling en zal zorgen voor ten minste 4-8 tinten lichtere tanden. Voor een nog groter effect zal Pakket Happy Smile `Triple´ zorgen voor maximaal 8-12 tinten lichter. Wanneer u graag het hele jaar stralende tanden wilt hebben hebben kunt u kiezen voor het pakket Happy Smile 'All the time'. Dit jaarpakket zorgt ervoor dat uw tanden optimaal gebleekt worden en dat u om de drie maanden een fijne onderhoudsbehandeling ontvangt. In de loop van tijd zal het gebit langzaam weer gaan verkleuren. De snelheid waarmee de verkleuring weer optreedt is mede afhankelijk van uw levensstijl. Drinkt u bijvoorbeeld veel cola, jus d’orange, koffie, thee of rode wijn en rookt u daarnaast ook nog eens veel sigaretten, dan zullen de tanden sneller verkleuren. De bleekspecialist kan u meer informeren en adviseren en zal naar aanleiding van uw gebit, verlangens en wensen een persoonlijk plan voor u opstellen.
 • Doet het tanden bleken pijn?
  Nee, in onze kliniek bleken we alleen met een peroxide vrije bleekgel en dat is geheel pijnloos. Bij een behandeling met peroxide vrije bleekgel krijgt u naderhand daarom absoluut ook geen gevoelige tanden of geïrriteerd tandvlees.
 • Is het LED-licht schadelijk?
  Nee, dit is 100% veilig.
 • Kunnen kronen, facings en vullingen ook worden gebleekt?"
  Ook op kronen, facings en vullingen komt na verloop van tijd aanslag en verkleuring. Dit wordt met het bleken verwijderd, maar de kleur kan nooit lichter worden dan de uitgekozen kleur van de kroon zelf. Ditzelfde geldt voor vullingen en facings. Hier dient rekening mee gehouden te worden. Wanneer u nog een nieuwe kroon of facing krijgt, dan adviseren wij u om eerst uw tanden te komen bleken bij ons in de kliniek, zodat de juiste kleur van de kroon of facing gekozen kan worden en mooi past bij uw gebleekte tanden.
 • Hoe ontstaan verkleurde tanden?
  De ene persoon heeft gelere tanden dan de andere persoon. Er zijn verschillende oorzaken die ervoor zorgen dat tanden verkleuren, namelijk interne oorzaken en externe oorzaken. Interne verkleuringen van de tanden komen vanuit het lichaam zelf. Zo kunnen er verkleuringen in het tandglazuur of tandbeen ontstaan door onder andere erfelijkheid, ouderdom, een lichamelijke aandoening of door medicatie. Een andere interne oorzaak van verkleuringen kan bijvoorbeeld zijn, omdat er een scheurtje in de tand is gekomen door een val of door knarsentanden. Erfelijkheid speelt ook een belangrijke rol als het gaan om de kleur van het gebit. Tanden bestaan uit tandbeen en tandglazuur en de dikte hiervan is erfelijk bepaald en maakt uit voor hoe wit uw tanden zijn. Glazuur is de beschermlaag wat om de tanden heen zit en hoe dikker het is, hoe beter het tandbeen zijn witte kleur kan behouden. Na verloop van tijd slijten tanden en zal het tandglazuur dunner worden. Hierdoor zal uw gebit ook verkleuren. Dit is een natuurlijk proces. Externe verkleuringen zijn verkleuringen die komen door invloeden van buitenaf. Deze verkleuringen vinden vooral aan de oppervlakte van de tanden en kiezen plaats en komen bijvoorbeeld door het eten van voeding. Het helpt enorm wanneer u let op wat u eet en drinkt. Sommige dranken en etenswaren kunnen namelijk uw tanden extra verkleuren. Wanneer u optimaal wilt genieten van uw witte tanden, is het goed om onder andere met de volgende voedingsmiddelen rekening houden; koffie, thee, jus d’orange, rode wijn, rode bieten, suikerhoudend snoep, augurken, energy drankjes, cola, rode en donkere kruiden in saus en eten. Tabakgebruik is ook een hele grote veroorzaker van extrinsieke tandverkleuring. Naast bovengenoemde oorzaken, zorgt tandplak en tandsteen ook voor verkleurde tanden. Vraag de specialist van Bleekkliniek Happy Smile om nuttige tips over hoe u uw gebit het beste kunt verzorgen en onderhouden.
 • Hoe gaat een behandeling in zijn werk?
  1. Invullen van het intake-formulier 2. Consult en tandmeting met de bleekspecialist 3. Plaatsen van de mondspreider 4. (eventueel polijsten van de tanden) 5. Voorbehandeling met activatorspray 6. Aanbrengen van de bleekgel 7. Led-lamp op het gebit 8. Eventuele herhaling van de stappen 6-7
bottom of page